top of page

OVER ECOWOOF

EO69OzyA_edited.jpg

HOE HET BEGON

Karine (oprichtster Ecowoof):

“We weten bij Ecowoof héél goed dat jouw hond écht onderdeel is van je gezin. Dat je het beste wil voor hem of haar en dat je die gekke loebas heel graag ziet. Want we zijn als hondenliefhebbers zelf ook verliefd op onze eigen viervoeters. En dus is voor Ecowoof alleen het beste goed genoeg als het gaat over jouw hond!

 

Maar we hebben doorheen de jaren ook gezien dat veel producten voor honden kwalitatief niet oké zijn of zelfs echt ongezond zijn. Of dat ze niet helpen bij de opvoeding van je hond en in sommige gevallen zelfs het tegenovergestelde effect hebben. En daar hadden we echt wel genoeg van...

 

Toen ontstond het idee voor Ecowoof: 100% kwalitatieve en natuurlijke producten voor honden. Dat is waar we als Ecowoof voor staan. Producten die bovendien ondersteunend werken bij de opvoeding van de hond. Gezond en zonder schadelijke elementen. Goed voor hond, mens én voor het milieu.

 

Onze Ecowoof producten zijn gebaseerd op 3 belangrijke elementen voor een fysiek en mentaal gezonde hond: 

 

  • Spel

  • Beweging

  • Slaap

 

Want een hond die genoeg beweegt, mentaal wordt gestimuleerd in de vorm van spelelementen en die voldoende rust vindt, dat is een stabiele en gezonde hond. Neem één van die drie dingen weg en er ontstaan problemen. En daar willen we bij Ecowoof dus mee helpen."

OVER ECOWOOF

Onze ecologische en opvoedkundige Ecowoof filosofie is gebaseerd op onze eigen jarenlange ervaring met honden en op de liefde die we dagelijks zelf mogen ervaren van onze beste vrienden op 4 poten. Karine, de bezieler en het hart van Ecowoof, is niet alleen een echte hondenliefhebster maar ook een gecertificeerd kynologisch instructeur en honden gedragstherapeute. Ze begeleidde doorheen de jaren al tientallen honden en hun baasjes naar een harmonieuze en gelukkige baas-hond relatie. Bovendien fokt Karine ook haar eigen honden. Ze heeft door de jaren heen dus geleerd wat er wél en niet werkt voor verschillende type honden.

Karine:

"Net als ieder persoon, heeft ook iedere hond zijn of haar eigen karakter. Er is dus niet slechts één aanpak die voor iedere hond werkt. Maar we proberen met de Ecowoof producten wel alle mogelijke ondersteuning te bieden om honden gezond en gelukkig te maken.

 

We hechten daarbij heel veel aandacht aan ecologie en educatie: onze producten bevatten geen schadelijke stoffen en zijn goed voor zowel hond, mens als planeet. Dat wil zeggen dat we in de productie van onze producten alleen werken met biologische materialen. Bovendien willen we alleen educatief verantwoorde producten aanbieden. Bij ons dus geen slipkettingen die de keel van de hond schaden of speeltjes waarvan de plastic terechtkomt in het darmkanaal van de hond. 

Op deze manier zorgt Ecowoof enerzijds voor een gebalanceerde relatie tussen hond & baasje en anderzijds voor honden die gezond en energiek zijn. Want een gelukkige, stabiele en gezonde hond, zorgt mee voor tevreden baasjes. Win win."

bottom of page